onsdag 23. mai 2012

Kappsag

I det siste så har det vært en del kapping på sag. så her er litt generelt av det jeg må tenke på.

Planlegging før oppstart:
  1. Før du skal bruke kappsag må du planlegge hva du skal kappe og hvilke grad tuppen av materialet skal ha, om den skal være rett , 45 grader eller noe annet. Det med gradene stiller du på maskinen.
  2. Tenke på hvilket material som skal til klipping. Dette er knapper du styrer på maskinen, det some r forskjellen er du skal sagbladet går finere eller grovere etter hvilket material du velger.
  3. Sørge for at maskinen har nok kjølevæske før du starter maskinen.
  4. Tenke på hvordan du vil kappe for å få minst mulig svinn.
Gjennomføring :
  1. Stille maskinen riktig inn i forhold til hvilke material du bruker og hvilke grad du skal ha tuppen av materialet av.
  2. Spenne fast stykke i riktig lengde.
  3. sørge for at det kommer kjølevæske ut
  4. Sørge for at du ikke har stor matingshastighet, for da ryker tennene på sagbladet veldig fort.
  5. Når du har saga ut alle delene du skal ha så skru av maskinen og rydd etter deg! Hvis du har stilt på vinkelen på saga så sett den til bake, slik at neste man kan kappe helt rett igjen.
Vurdering av resultat:
  1.  Hvis du følger de vanelige prosedyrene og tar riktige mål så blir det et helt perfekt resultat.
  2. Det som er vanelige feil på denne maskinen er matingshastigheten, mange har den på altfor stor å da ryker tennene på sagbladet. Og at folk ikke har kjølevæske på er også mange som gjør, da blir det ikke så fine resultat og det kan gå utover maskinen.
  3. Når du holder på med denne maskinen er det farmomenter som vi alle kan bli bedre på. Sånne enkle ting at du skal ha briller på, ikke stå altfor nær sagbladet, langt hår må du ha i strikk osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar